Zoute Haring

GOEDE HARING BEHOEFT GEEN UI !!!!!!!!!

Vanaf midden mei t/m juni vist men op de HOLLANDSE NIEUWE, als het water warmer wordt en er meer te eten is voor de haring gaat hij zich vol vreten om in top conditie te komen voor de voortplanting. De Hollandse Nieuwe moet gevangen voordat de haring gaat kuit schieten,hierna gaat de haring weer vasten en is niet geschikt voor consumptie.

Ui bij de eerste Hollandse Nieuwe is zonde, de smaak is zo heerlijk en wordt door toedoen van ui verpest. Uitjes bij de haring is vroeger uit nood geboren om de tranige smaak, die een na aantal maanden aan de haring kwam, te verdoezelen. Tegenwoordig worden de haringen ingevroren en kunnen het gehele jaar door zonder uien gegeten worden, mits Uw haringverkoper de haring niet te lang en te warm laat liggen ,

Als de haring wordt gevangen wordt deze gesorteerd op grootte en kwaliteit, elke vangst krijgt een nummer zodat wij bij binnenkomst van onze haringen kunnen zien of dit dezelfde haringen zijn en dus dezelfde kwaliteit hebben.

Een haring is een haring en zwemt in dezelfde zee en toch smaken ze bij iedere visboer anders, hoe kan dit?? Het belangrijkste is een goed en vers schoongemaakte haring, hij mag geen dag(en) oud zijn, moet goed koel bewaard worden, Hoe langer en warmer een haring bewaard wordt hoe traniger hij gaat smaken en dan moet een haring lekker mals zijn, niet te zout en … de rest is het geheim van de visboer.